0

В ременният треньор на ЦСКА – англичанинът Алън Пардю, заяви след драматичната победа с дузпи над Славия, че ако остане на поста ще промени много неща при „червените“. Бившият мениджър на Уест Хем, Саутхемптън и Нюкасъл застана на пожар на треньорската скамейка след оставката на Стойчо Младенов – първоначално за първите 2 мача на отбора с Левски и Славия.

ЦСКА елимира с дузпи Славия от Купата след като оцеля при 0:2 на Армията
ЦСКА Славия ЦСКА Славия ЦСКА Славия
90

"Доста неща се объркаха за нас тази вечер. Трябва да кажа, че техният отбор започна силно, вкара два прекрасни гола“, обобщи той станалото на „Българска армия“ срещу Славия. 

„Оттам насетне те много добре диктуваха темпото. Очевидно това е проблем за нас - не използваме шансовете си", заяви Пардю. 

"Според мен положението пред Кайседо бе гол и това, че не бе отчетен, ни разочарова. Най-важното бе да не инкасираме трети гол, това щеше да ни изкара извън борбата. Но футболът е такъв. Не бе най-комфортната вечер и знам, че дори на тренировка сме по-добри, отколкото днес. Но самочувствието, което ще ни даде този мач, е сериозно. Имаме много работа преди финала." 

Според него играчите му се разстроили психически от силното начало и двата ранни гола на „белите“.

"Разстроихме се психически, започнахме да си мислим можем ли да реагираме. Знаехме, че трети гол ще ни затрудни изключително много.

Ще говоря с клуба. Дори в този кратък период установих добра връзка с футболистите. Те са страхотна група. 

Нека помисля спокойно. Наслаждавам се на този си период във футбола, въпреки че е трудно да гледам подобен тип мачове от тъчлинията. Мисля, че това бе един странен период и дори не знам как отборът ми ще изглежда срещу Лудогорец, например. 

Имаме много футболисти с много картони, има напрежение върху нас. Аз ще направя всичко по силите си и ще кажа на клуба това, което мисля. Ще бъда много директен с ръководството. Ако остана за постоянно, много неща трябва да се променят", допълни Пардю. 

"Мисля, че феновете бяха страхотни тази вечер и много ни помогнаха. Смятам, че трябва да имаме по-добра комуникация с тях, мога да помогна относно това. Освен това, ЦСКА е отбор, който трябва да отправи предизвикателство към титлата. Не може 25 мача да поддържаш едно темпо и всичко да изтече между пръстите ти. Искам това ниво да се повиши." 

"Аз знам каква е работата с трансферите, такава бе моята роля и преди това. Аз гледах първия мач в ролята си на директор, така че съм наясно със ситуацията в клуба. Искам да помогна на момчетата, знам, че можем да се справим по-добре. Ако аз остана постоянен треньор, трябва да има повече контрол върху нещата в клуба", завърши специалистът. 

Колегата му от Славия Златомир Загорчич не скри разочарованието си от изпуснатата възможност за класиране на финала - „белите“ можеха да решат мача с трети гол още в игровото време, при дузпите пак получиха предимство, трябваше само Никита Николаевич да отбележи.

"Бях убеден, че сме в играта и можем да се класираме за финала. Имахме ситуации и след вкараните два гола. Точно за това си говорим. Липсваше ни малко късмет. Трябваше да вкараме и трети гол. Докарахме го до дузпи, но там късметът си каза думата. 

Трябваше да имаме търпение. Имахме опасни удари на Крис Добре и Ради Кирилов. Шутът на Бакеро също не намери вратата. Вярвах, че ще спечелим и ще отидем на финал. 

Боли ни от загубата. Имахме преднина и при дузпите. Не успяхме да вкараме решителната.  

В първия мач трябваше да бъдем много по-агресивни и да имаме повече самочувствие. Сега показахме по-добра игра игра."