0

Б ългарският Амиго Северозапад спечели първия си мач в пресявките на Шампионската лига по футзал, след като се наложи над Фиорентино от Сан Марино с 3:1 в зала "Арена София".

С този успех нашите момчета се изравниха с лидера в класирането Минерва (Швейц), който също има 3 точки.

В герой за Амиго се превърна защитникът Цветелин Добричов, който наниза хеттрик.

В четвъртък (22 август) селекцията на треньора Делян Койчев ще срещне уелския Футзал Кимру отново от 18,30 ч., а в последния си двубой от група B на 24 август, събота, Амиго ще играе с Минерва. Срещата е от 13,15 ч.

Победителите от 8-те квалификационни групи ще се класират за основния кръг на пресявките, който ще се проведе в периода 22-27 октомври. Миналата година амигосите се представиха отлично срещу отборите на АСА Тел Авив (Израел), Диамант Линц (Австрия) и Йоребро СК (Швеция) и само по-лошата голова разлика не им позволи да продължат към следващата фаза.

Също както и през 2023 г., и сега мачовете на родния представител на европейската футзал сцена ще имат благотворителен характер. Всички приходи от закупените билети ще отидат в помощ на 16-годишната Радост Жечкова и 7-годишния Мартин Димитров, които се борят с коварни заболявания.