0

П од новината, че Амос Юга е подписал нов договор с ЦСКА за 3 години, имаше много любопитен коментар от лидера на Сектор Г Иван Велчев, който с ирония написа: „А легендата ни Жеферсон има ли доживотен договор, че да не се притеснявам“. В общи линии мнението на Кюстендилеца за двамата футболисти се споделя от голям процент от феновете на ЦСКА.

Колкото и години да играят те на „Армията“, каквото и да направят, сякаш не успяват да спечелят любовта на привържениците.

И тъй като в момента Жеферсон не играе и като цяло вече е с плаващ статут, сега ще обърнем внимание на на Амос Юга. Националът на ЦАР със сигурност изживява много трудна пролет и определено можем да кажем, че май е проспал зимната подготовка. Или поне така изглежда. За феновете на ЦСКА не е важно даден футболист да играе добре срещу Ботев Вр и Хебър, да речем, а какво показва той във важните мачове.

А именно там Юга демонстрира, че леко полеко започва да се отдалечава от големия футбол. Всичко започна при домакинството на Черно море от турнира за Купата на България, когато африканецът бе разминаван с лекота от футболистите на Илиан Илиев. Това бе особено видно, когато Васил Панайотов му отне топката като на малко дете, след което се стигна до автогола на Тибо Вион, който от своя страна доведе и до отпадането на ЦСКА от турнира за Купата на България. 

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"