0

П ълна трагедия. Така може да се опише с две думи представянето на ЦСКА в първата контрола на турска земя. Принципно би било погрешно да се вадят генерални изводи от един мач и то първи по време на подготовката, но в конкретния случай сблъсъкът с полския Корона Келце показва ясно посоката на "червените" с треньор Нестор Ел Маестро. Тя е тотално надолу. Това е безапелационно, въобще не може да съществува обратно мнение.

Всъщност може, но то ще е само на треньора на "червените" и то не съвсем убедително и с неясна основа. Точно такава е работата на сърбина, който иска да е британец. При него ЦСКА тотално загуби своята идентичност. Този факт се подчерта и в дербито с Лудогорец, в което "червените" не създадоха нито една опасна атака и не отправиха удар към вратата на съперника, което си беше едно предателство към феновете и историята.
Ясно е, че в отбора има доста футболисти, които нямат ниво за ЦСКА.

Ел Маестро обаче допълнително занижава качествата им, карайки ги да играят на непривични позиции и давайки им указания, които унищожават най-силните им качества. Най-фрапиращо в тази връзка е желанието на Ел Маестро ЦСКА да играе без типични крила, а играчите, които са силни по фланга - действат като централни нападатели. Не може да се оспори, че "армейците" изиграха един много силен мач с любимата на треньора стратегия. Става дума за победата с 2:0 на "Лаута" над Локомотив Пловдив. Това беше най-силният двубой на тима през есента, но в останалите срещи нямаше и частица от този футбол, който тогава демонстрираха "червените". С други думи - с тактиката на Ел Маестро ЦСКА се представи веднъж брилянтно и много пъти – позорно.

Целия анализ четете в днешния брой на в. „Мач Телеграф“