0

К онтролите на Левски през зимата приключиха и е време да се откроят някои статистически показатели от нея, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Макар всички да обичат да казват, че резултатите не са важни, ще започнем от тях. Хубавото и лошото в крайна сметка се изравниха на везните – 4 победи и 4 загуби в осемте изиграни мача, а головата разликата също е напълно равна – 12:12. Хубавото е, че в края на подготовката резултатите, а и играта се подобриха и лошото начало може да се обясни с по-ранната фаза на лагера. Като престиж, разбира се, номер 1 е победата над източноевропейския колос Динамо Киев с 1:0 с гол на Патрик-Габриел Галчев. 

В мачовете Николай Костов даде шанс на 26 футболист. От тях 11 бяха чужденци (42,31%). Петима пък играха във всички мачове – Асен Митков, Асими Фадига, Марин Петков, Фабио Лима и Илиан Стефанов. Митков беше на терена най-много време и се очертава като най-твърдият титуляр на Костов. От осемте мача - в шест беше титуляр, а в два беше резерва. Предстоя общо на терена 480 минути. Най-ефективни бяха Рикардиньо и Марин Петков. Първият стана и голмайстор със своите 3 гола, а към тях добави и една асистенция. Петков пък се разписа два пъти и даде още две асистенции. Отборът стоя по-добре в нападение, като не вкара гол само в един мач – загубата от Баник Острава с 0:3.

В защита пък записа само две сухи мрежи – срещу Динамо Киев и босненския Тузла. Подобрение е налице и при дузпите, като Левски вкара 4 от 4 отсъдени. Две бяха реализирани от Рикардиньо, който и в официални мачове дотук няма пропуск и е 3 от 3. Другите две бяха реализирани от Марин Петков и Фабио Лима. Две от новите попълнения пък откриха головата си сметка по време на подготовката – Фабио Лима и Хоакин Фернандес се разписаха по веднъж.

Пълната статистика от контролите вижте в днешния брой на в. "Мач Телеграф"