0

Д жонатан Линдсет беше един от играчите, на които най-много се разчиташе в ЦСКА през есента. Особено по отношение на изграждането на атаките, от норвежеца се чакаха идеите, пасовете, головете. В доста от мачовете Линдсет показа качествата си и вършеше много работа за отбора, но за момента категорично може да се каже, че му липсва ефективност.
От полевите играчи, които играха поне 1000 минути в шампионатни мачове през есента, с по-малко участие в головете на отбора е само Християн Петров. Той обаче е защитник и от него не се чакат нито попадения, нито асистенциите. Линдсет дотук вкара един гол при успеха с 3:1 над Арда в Кърджали, а асистира за третия гол на Станислав Шопов при разгрома като гост над Ботев Враца с 4:0.

От останалите играчи с над 1000 минути най-ефективен е Дюкенс Назон с 6 гола и 2 асистенции. Следват Браян Морено със 7 гола и без асистенция, Маурисио Гарсес – 6 гола и един голов пас, а четвърти е Тибо Вион. Французинът не се е разписал, но пък е първи не само в ЦСКА, а и в първенството по асистенции с 6.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф