0

Ч акайте само да се оправят терените и ще видите играта ни? Така предупреждаваше Станимир Стоилов. И срещу Арда се видя, че „сините“ наистина може да бъдат неудържими, когато условията са им по вкуса, пише в анализ днес в. "Мач Телеграф".

За съжаление доста бързо дойде паузата за националните отбори, за да видим дали наистина на „Герена“ могат да поддържат възходяща линия в представянето си, защото именно такава им е нужна, ако искат да стигнат до виза за Европа, след като си отрязаха един от пътищата за там – този през Купата на България. 

Рикардиньо се отпуши, което е добре. А това важи и за неговите сънародници Уелтън и Роналдо, които бяха забравили как се вкарват голове. Кой от август, кой от септември. Към хубавите неща трябва да прибавим и това, че Левски има състав, който трудно може да бъде сбъркан. Но това от друга страна крие проблем, който винаги се набива на очи, когато нещата се закучат. Имат ли на „Герена“ и План Б? 

Ако погледнем мачовете, които се изиграха през пролетта, дори и само тези, последните, не може да не се набие на очи зимната дрямка, в която се намират резервите. Те не помогнаха за обрат срещу Черно море (0:1), не промениха нещо срещу Пирин (1:1), както и при 0:0 с Лудогорец. Нещата не се промениха и при последвалите 3 победи, когато позививното развитие на срещите би трябвало да помогне на резервите да бъдат по-спокойни и да довършат съперника. Нищо подобно.

В Пазарджик Стоилов започна да прави смени след 71-ата минута. „Да убива времето“, биха казали някои. Това се повтори и при 2:0 над Ботев Враца, когато Мъри дори се забави с минута при първите промени на стартовите 11. В Кърджали това статукво се затвърди. 

Така на сметката на резервите продължават да стоят цифрите от есента – 6 гола и 5 асистенции. А в същото време други чупят рекорди по този показател и вземат мачове, които на „Герена“ биха определили като „невъзможни“.