0

С партак Вн ще остане поне още един кръг на последното място в класирането, след като изпусна победата в последните секунди на мача във Враца. Нещо, което между другото му се случи по още по-нелеп начин в домакинството срещу ЦСКА 1948. Така останаха вече само 4 мача и надеждата за оцеляване малко по угасва.

А изпадането изглежда закономерно и ако погледнем какво се е случвало в годините, в които нашето първенство е имало плейофи. Ако хвърлим поглед към близкото минало ще видим, че в 8 от досегашните 9 първенства с втора фаза до момента, последният в класирането след първата – изпада. Тази участ сполетя по веднъж Берое, Нефтохимик, Хасково, Витоша, Верея и Царско село, а на два пъти – Монтана. Тимът от Бистрица е единственото изключение, чийто пример „соколите“ ще искат да повторят до края на настоящия сезон.

През 2018 година „бистришките“ тигри завършиха безнадеждно последни, не само след редовния сезон, но и след плейофите. Тогава обаче имаше и елиминации, при които Витоша отстрани Пирин и се добра до спасителен бараж с Локомотив Сф, след който остана. „Орлетата“ от Благоевград пък изпаднаха директно.

Лошото за Спартак Вн в момента е регламентът. Той не включва нито елиминации, нито пък мачове срещу всички отбори при разменено гостуване. Поради последното си място тимът на Херо ще има в плейофите само два мача на собствен терен и три визити, една от които вече премина злощастно във Враца. В заключение можем да обобщим, че оцеляването наистина вече, както с оглед сегашната ситуация, така и с оглед на историята изглежда невъзможно.