0

В лизането в мача срещу Септември след като вече е започнал бе критиката, която отправи към своите играчи треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев. Фразата, влязла в употреба като футболен жаргон чрез буквален превод от английските коментатори, би озадачила необигран запалянко, защото предполага, че отборът не е излязъл на терена преди първия съдийски сигнал

"В първите минути не успяхме да влезем в мача, тъй като имаше умора от предния двубой с Ботев. Предоставяхме им прекалено много топки и ги оставяхме да играят спокойно, но класата все пак си пролича към края на полувремето", каза Янчев за Диема Спорт.

"Не ми хареса обаче, че прекалено дълго им давахме инициативата".

Тодор Янчев не гледа към отборите над неговия отбор – тима от Борисовата градина и шампиона от Разград.

"Гледаме си нашите мачове, които предстоят. Не мислим за първите два отбора", каза още той.

[gallery]11748[/gallery]

Старши треньорът Светослав Петров бе "много афектиран" след загубата на Септември с 1:3 срещу ЦСКА 1948. 

Бившият армейски халф обясни, че играчите на домакините са тренирали цяла седмица защита при статични положения, но въпреки това допуснаха два гола по този начин – от фаул и след корнер.

"Какво се обърка? Много съм афектиран. Обърка се личната отговорност на някои от футболистите. Знаехме как ще играят и какво ще търсят. Изрично сложихме човек на първа греда при корнерите, а ни вкараха гол точно така. Това ме вбесява“, фучеше Петров.

„Играхме добре първото полувреме и мачът бе равностоен. Допуснахме обаче грешки, които решиха мача. Допуснахме леки голове по начин, за който се готвехме през цялата седмица.

В началото на второто полувреме опитахме да вкараме свежи хора, които да променят хода на мача, но не се получи".