0

Л егендата на Славия и бивш директор в Локо Сф Андрей Желязков сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между двата тима.

Той е на мнение, че „белите“ и железничарите“ няма да успеят да се победят.

„Според мен в тази среща няма да има победител. Двата тима са доста равностойни. Такива мачове няма значение къде ще се играят. В последните годините това не е от ключово значение. Напоследък Локо Сф играе трудно у дома. Откакто при Славия се завърна Златомир Загорчич нещата се стабилизираха и отбора заигра по-добре. Като изключим последните два мача, когато загубиха точки в почти спечелени срещи. И с Ботев Пд и с ЦСКА 1948 се случи така. Дори с „червените“ беше доста по-възможно да се победи. До голяма степен след днешния мач може да стане ясно кой от двата отбора ще преследва евентуално седмата позиция и баража за европейските клубни турнири. Ако завършат наравно, нищо няма да бъде решено и битката продължава“, заяви той.

„Представянето на Славия под ръководството на Загорчич е добро като цяло. Локо Сф влиза в дербито след трудна победа над Етър. Това ще им се отрази положително със сигурност. Те се представяха колебливо, но след успех на чужд терен амбициите за седмото място ще са доста по-големи и по-реални“, завърши Желязков.