0

Б ившият играч и треньор на ЦСКА Ангел Червенков сподели, че капитанът Юрген Матай липсва на тима и след като се завърне, нещата в защита ще са по-стабилни. Той коментира и лагера на „червените“, както и къде е нужно да се вземат нови играчи.

„Като започнем от защитата е нужно да се привлекат нови попълнения. Шакич не оправда очакванията, а плюс това в ЦСКА трябва скоро да се върне Юрген Матай, който е основен футболист в отбрана. Той, ако достигне върха на своята форма ще бъде изключително полезен. Щом най-силната фигура през есента според мен е Християн Петров, значи трябва да светне лампичката на някои хора. Не се допуснаха голям брой голове, но това беше основна заслуга на Густаво Бусато. Но, когато той е герой на отбор, борещ се за титлата, това не говори добре за дефанзивната линия на тима. Има нужда във всяка линия от подобрение.

В средата на терена има доста проблеми. Играят в последните месеци в ромб, а това е сложна схема и не е за всеки отбор. На моменти видяхме Фаетон да изригва срещу по-слаби противници. Определено има нужда от подсилване в тази линия. ЦСКА трябва да се сравнява с Лудогорец. Това, което се прави при „орлите“ превъзхожда към момента това при „червените“. Най-вече като качество.

Какво още каза Ангел Червенков - четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"