0

В . „Мач Телеграф“ се свърза с легендата на ЦСКА Ангел Червенков, който сподели мнението си след победата над Арда с 3:0. Той заяви, че е видял и много проблеми в състава и ще е нужно време и търпение, за да се получат нещата. 

„Победата като цифрово изражение е отлична. 3:0 е отличен старт. Но отбора все още не е окомплектован. Не е в най-доброто си състояние и виждаме, че не са синхронизирани много неща. Има много проблеми във всяка една линия. Реално ще са нужни още класни попълнения и разбира се, време за адаптация на новите футболисти, които да си синхронизират действията и нещата могат да се получат. Но към днешна дата нещата не изглеждат завършени, което е нормално.

Не трябва да се подминава факта, че два от головете дойдоха след статични положения. Гостите не покриха хората си в наказателното поле, което си е техен проблем. Радостно е, че ЦСКА имаше сериозно присъствие в наказателното поле и доста агресия показа. Третият гол се получи след груба грешка на Деян Лозев и реално Гарсес не беше затруднен да реализира. В игрово отношение има много какво да се желае още. Не трябва да се прибързва с каквито и да е изводи, защото този отбор продължава да се гради. Влизат нови хора, видяхме, че двойката централни защитници изпитваха колебания. На другите позиции също, особено опорните халфове. В нападение не са красиви нещата също, но определено е един отличен старт. Претенциите и на феновете и на ръководството, но това е потенциала в този момент и да не правим категорични заключения от този мач“, заяви той.

„Беше много важна тази победа от психологическо естество, защото тима се виждаше, че в подготвителният период е с нарушена програма. Доста контузени играчи, доста отсъстващи. Видяхме, че се гласува доверие и на младите. След тези загуби в Австрия нивото на самочувствие беше много ниско. Но тук помогна и червения картон, който беше заслужен. Пред ЦСКА предстои много работа, но е нужно и търпение. Най-силно впечатление ми направи желанието на играчите. Имаше импулс, но се видя и напрежението, което е нормално. Първите мачове са много трудни особено пред взискателната публика, която иска винаги да печелиш с разлика. Старанието на всички беше на добро ниво. Заслужена победа за ЦСКА“, продължи Червенков.

„Видяхме много проблеми във всяка линия. Левият бек не е достатъчно активен, централната двойка бранители са колебливи, видяхме и липса на идеи в средата на терена. Плеймейкърът не е на нужното ниво, но сега е началото на първенството и няма нищо фатално. В нападение Калоян Кръстев стои доста изолиран няма синхрон с него. Там трябва сериозна конкуренция. Трябват бързи крила, които да могат да играят 1 на 1. Агресия, когато се пресира. Добре е, че се гласува доверие на младите“, завърши той.