0

Футболистът на Локо Пд Ангел Лясков, сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за началото на сезона. Крайният бранител на „смърфовете“ заяви и очакванията си за предстоящата среща на тима с Крумовград днес. В нея Лясков няма да има възможност да играе заради травма, получена в последния момент, но ще подкрепи съотборниците си на „Лаута“.

- Как ще коментираш старта на сезона? Доста добро начало на Локо Пд до момента.
- Много сме щастливи, че влизаме в кръга като лидери. Във всяка среща излизаме за победа. Радваме се на горещата подкрепа на нашите фенове и това ни дава допълнителни сили. Футболът е за хората и мисля, че всички резултати до този момент ги постигаме благодарение на привържениците ни, които са уникални. Те ни дават сили, а ние гледаме да ги радваме всеки мач.

- Как се чувстваш в Локо Пд? 
- Наистина много добре. Абсолютно всички ме приеха топло. От ръководството до играчите и хората, които работят в клуба. Чувствам се отлично. Наистина мисля, че добре се интегрирах в състава. Бързо свикнах с обстановката. С повечето момчета от тима се познавах и преди това. Не беше особено трудно да свикна. С чужденците също добре се разбираме и работим и това се вижда. Всички допринесоха за това да се приобщя по-бързо. 

- Какви са ти впечатленията от треньора Александър Томаш?
- С него работим много добре. Той изисква много от нас във всяка една тренировка. Много е взискателен и иска да изпипа всичко до последния детайл. Това се вижда. Държи ни постоянно на тръни. Не иска да летим високо от постигнатото до този момент. Иска да сме стъпили здраво на земята, защото трудностите предстоят. Има си своя философия. Иска да играем добър и комбинативен футбол. Не го притесняват грешките. За него е важно Локо да търпи развитие както на терена, така и като колектив. Иска да израстваме всички индивидуално и да се развиваме. Не иска да се притесняваме от това да сбъркаме. Рано или късно нещата се получават. 

- Предстои ви среща с новака Крумовград. Какви са ти очакванията?
- Те са много здрав и качествен отбор. Добре са сработени. Очаквам, че ще излезем мотивирани и няма да ги подценим. Излизаме, за да вземем трите точки. Домакини сме и се надявам да зарадваме всички хора, които ще дойдат да ни подкрепят. Запознати сме с техните силни и слаби страни. За съжаление получих контузия, която ще ме извади вероятно от мача.

Цялото интервю четете днес в Мач Телеграф