0

Б ившият играч на Пирин Антон Карачанаков сподели мнението си за представянето на тима в първенството, както и за нелогичната загуба от дубъла на ЦСКА 1948. Той е на мнение, че „орлетата“ въпреки тежкото поражение ще се вдигнат и догодина ще са част от Първа лига, пише в. "Мач Телеграф".

„Доста изненадваща загуба за Пирин беше тази. Не мога да кажа каква е причината за това поражение, но е факт, че се е случило. Като цяло от началото на сезона отборът върви добре, но ето че сега се стигна до неприятна тежка загуба. В крайна сметка това е футбол и понякога има и такива моменти. Сега момчетата на трябва да си извадят изводите и да се вдигнат. 

Нормално е понякога в дадена среща да има спад и да не върви играта на отбора. И аз съм играл в такива мачове. Натискаме противника, но не се получава. Надявам се това да е последната загуба за Пирин в първенството. Искам отбора да се завърне отново в Първа лига, защото на този клуб мястото му е там. От един мач не може да се вадят генерални изводи. Да не закопаваме момчетата и треньора заради една загуба. 

Според мен те са фаворит за завръщане в елита още този сезон. Имат силен състав, който може да постигне тази цел. Според мен ще успеят. Битката ще е за второто място. Монтана може би ще успеят да го спечелят. Не вярвам Добруджа да се намеси в битката. В Пирин има лидери в състава и това е от огромен плюс за „орлетата“. Трябва да има такива играчи в съблекалнята, които да поемат отговорност в дадени случаи и да поведат по-младите и неопитни. Стискам палци на момчетата и ще се радвам от следващата година отново да са част от елита“, заяви Карачанаков.