0

К апитанът на Лудогорец Антон Недялков, заедно с лекарския щаб на отбора, както и с треньора Анте Шимунджа, са взели решение той да не играе в последните 3 мача на „орлите“ за сезона – срещу Ботев Пд (2:1), Черно море (1:0) и Левски (1:0), за да бъде готов на 100% за домакинството на националния отбор на Северна Македония в четвъртък и на Грузия в неделя.

Както е известно, Недялков получи много тежка контузия през септември миналата година. Първоначално се очакваше, че един от лидерите на Лудогорец се е разминал леко и ще отсъства само няколко седмици от терените. После обаче се оказа, че проблемът с глезена му е по-сериозен и ще се наложи операция. Реално левият бек не игра почти 6 месеца за „орлите“ и се завърна на терена в заключителната част от сезона. Недялков призна, че му било изключително тежко по време на възстановяването, но в крайна сметка той стисна зъби и се върна.

29-годишният футболист е от изключително значение за селекционера Ясен Петров. С него на терена направихме 1:1 с европейския шампион Италия и записахме успех над Литва. В отсъствието на Недялков като леви бекове в националния действаха Димитър Велковски, Васил Божиков, Момчил Цветанов, Едисон Йорданов и Мики Орачев, но нито един от тях не се представи на обичайното ниво.