0

С обственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич бе много щастлив след победата на „канарчетата“ с 2:1 срещу Берое, като по този начин тимът от Пловдив се класира за Лигата на конференциите. „Сезонът бе изключителен за нас. Макар и толкова млад проект, ние успяхме да стигнем до Европа и това е фантастично постижение“, каза развълнуваният руснак.

Той заяви, че всички в клуба са вярвали, че Ботев ще се класира за евротурнирите: „Това е дългосрочната ни цел, затова всички вярвахме, всички футболисти и служители в клуба. Прочетохме за това за бюджета. Бюджетът за следващия сезон обаче още не е коментиран, защото чакахме този двубой, за да определим някаква рамка, като ако продадем играчи, може да нарасне, но до момента няма нищо решено“, коментира Зингаревич бюджета на клуба.

„Вчера се срещнахме с кмета и имахме продуктивен разговор и вярваме, че стадионът може да бъде готов за втората част от следващия сезон“, каза добави той. Зингаревич разкри и очакванията си за представянето на „канарчетата“ в Европа: „Видяхте, че отборите, с които ще се срещнем, са доста добри. Нямаме поставена цел, искаме да влезем в групите, но ще подходим мач за мач и ще видим докъде ще стигнем“.

Ботев Пловдив удари 2:1 Берое в Коматево и се класира за участие в Лигата на конференциите

„Очевидно цялостно искаме да подобрим структурата в клуба. Насочваме усилия към академията, за да може да имаме повече наши играчи. Разбира се, това е процес, който ще отнеме време. Усилията са насочени и към стадиона, за да може да се върнем там колкото е възможно по-бързо. Имаме нов изпълнителен директор в клуба, с който предстои да направим план за следващите 3 до 5 години и когато той е готов, ще бъде обявен“, допълни Зингаревич.

„Ще има допълнителни бонуси за всички играчи и служители на щаба“, завърши собственикът на Ботев Пловдив.