0

Б ившият наставник и помощник-треньор на Лудогорец Антони Здравков сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на разградчани с Динамо Батуми. Според него шампионите ще се опитат да решат всичко още в първата среща, защото в Грузия се играе доста трудно.
„Лудогорец записа вече четири контроли и спечели във всяка една от тях. Това е хубаво. Надявам се да са готови за предстоящите мачове от европейските клубни турнири. Те започват най-рано от всички български отбори. Предстоят им два много важни мача с Динамо Батуми.

В контролните мачове Лудогорец показа добра игра и взе победите с хубави резултати. Направиха един добър лагер в Австрия. Ще им липсва един от играчите, в лицето на Квадво Дуа, докато Якуб Пьотровски също не се подготвяше с Лудогорец заради ангажиментите си с Полша. Навярно и двамата няма да са на линия за Георги Дерменджиев. Не вярвам това да се отрази до голяма степен особено в този първи кръг. На мнение съм, че Лудогорец имат всички шансове да продължат към следващата фаза на турнира“, започна той. „Динамо Батуми е с традиции в грузинския футбол. От техният отбор мисля, че има само един национал - Гиорги Цитаишвили, който взе участие на европейското първенство. Останалите не са национални играчи. Видяхме, че Грузия на това европейско първенство се представи много силно и прескочи груповата фаза.

;

След това отпаднаха след 1:4 от Испания на 1/8-финалите, но надминаха очакванията. Това не е случайно, защото голяма част от грузинските футболисти играят в европейските отбори и силни първенства. Не вярвам да са вдигнали адски много нивото на клубния футбол в Грузия. Вдигнали са нивото на детско-юношеския футбол. Техните играчи излизат в чужбина след като навършат 20-годишна възраст и получават шансове да играят в техните мъжки отбори. Работят доста добре и влагат средства в материалните си бази, а това е много важно“, сподели той.

Още - четете в броя на "Мач Телеграф"