0

А рда Кърджали привлече национала Ради Кирилов, който досега играеше за ЦСКА 1948. 31-годишният ляв нападател бе почти сигурно ново попълнение на родния си клуб Славия. В последния момент обаче тимът от Кърджали излезе с много солидна финансова оферта и се очаква след Нова година да подпише договор с Кирилов.

През последните седмици ръководството на Славия води преговори с „червените“ от Бистрица да си върне Кирилов. Двата клуба стигнаха до разбирателство, но очевидно националът е решил друго.

Той премина в ЦСКА 1948 през лятото на миналата година. За това време той записа 40 мача, но вкара само 2 гола. Често бе резерва, като изигра и 1 двубой за дубъла. Кирилов бе сред тези футболисти, на които треньорът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов нямаше намерение да разчита през пролетния сезон. Практически с него започна масова чистка в редиците на трите отбора на ЦСКА 1948 в Първа, Втора и Трета лига. Клубът вече официално обяви, че приключва отношенията си с левия халфбек Мики Орачев. Той става 12-ият футболист, на когото бе показана вратата.

Любопитното е, че Кирилов преминава в отбора, който загуби именно от ЦСКА 1948 последния мач за футболната година – 0:1 в Бистрица.