0

След мача от Първа лига Арда - ЦСКА-София, завършил 2:2,, ръководството на Арда се събра спешно и взе единодушно решение да освободи от поста старши треньор Славко Матич, съобщиха от клуба.

"Поводът за това решение, са неистините и лъжи, които той каза в ефира на телевизията излъчваща двубоя. Ръководството на Арда няма да толерира подобен род изказвания, които не отговарят на истината, и уронват имиджа на клуба. Новият наставник на отбора ще бъде обявен, когато бъде постигната договорка", разясниха кърджалийци. 

Славко Матич се задържа на поста точно един месец. Той беше назначен в средата на ноември на мястото на Георги Чиликов.

По-рано пред "Диема Спорт" Матич избухна след хикса 2:2 с ЦСКА-София, като алармира, че хора от клуба го саботират. „Има вътрешни проблеми, от които съм разочарован. Има хора, които работят срещу нас вътре в клуба“, каза Матич.

„Има група хора, които са срещу мен. Искам ме оставят да работим с момчетата, да направим подготовка и да станем още по-силни през пролетта.

Виждате идва честен човек като мен и работи 10-12 часа. Исках да подам оставка веднага след мача.

Жуниньо не е контузен – аз го изгоних, Крумов също не е контузен, отново аз го изгоних. Жуниньо изпраща есемеси на бившия си треньор с това какво работим", обясни сърбинът.

„Аз ще си тръгна с високо вдигната глава. Тук има сериозна вътрешна съпротива. Тези, които не са тук, виждате кои са. Рубежич не е контузен, няма зелен сертификат, не му извадиха и затова не игра. Това е административен въпрос, но ме остави без опции за центъра на защитата.

Аз съм много директен човек, дойдох тук да работя сериозно. Искам да се докажа, тук ме уважават всички. Няма футболист от първенството, който да се оплаче от моето отношение".