0

А рда се наложи над Янтра Габрово с 2:0 в първата си приятелска среща от лятната си подготовка. Джелал Хюсеинов даде аванс на кърджалийци в 30-ата минута на срещата, която се изигра в старозагорското село Тулово, докато Тонислав Йорданов удвои преднината на Арда в 80-ата минута.

За Арда предстоят още три приятелски срещи срещу Струмска слава (03.07.), Левски (06.07.) и Дрита (11.07.)

Двубоят в Тулово започна с ранен натиск от страна на Арда. В 12-ата минута Чинонсо Офор получи топката около дъгата и стреля към горния ляв ъгъл на вратата на Янтра. След рикошет обаче топката мина на сантиметри от гредата и излезе в корнер, от който кърджалийци не стигнаха до нова опасност.

Арда успя да излезе напред в резултата в 30-ата минута, когато Чинонсо Офор зесече с центриране с глава, но Борис Груев изби. Последва добавка от страна на Джелал Хюсеинов, който не пропусна да се разпише в опразнената врата на габровци.

В 32-рата минута футболистът на Арда Сарп стреля опасно към горния десен ъгъл на вратата. За вратаря Груев стана още по-трудно след коварен рикошет, но стражът на Янтра се справи и изби.

Арда продължи да бъде настъпателен и на старта на втората част. В 49-ата минута кърджалийци разгърнаха по страхотен начин своя атака отляво, като последва мощен изстрел от страна на Тонислав Йорданов, но Християн Василев спаси.

В 57-ата минута Васил Василев бе изведен в наказателното поле, където надигра защитник на Арда и нанесе опасен удар, който срещна напречната греда.

Арда стигна до втори гол в 80-ата минута, когато Тонислав Йорданов получи подаване отдясно и пое топката на границата на наказателното поле на Янтра, след което стреля към долния десен ъгъл и вкара за 2:0.

В последната минута от редовното време на срещата Йорданов засече центриране отдясно и нанесе ефектен удар със странична ножица, но бе блокиран. Това бе и последното положение в проверката между Арда и Янтра.