0

А рда Кърджали безпроблемно победи Литекс Ловеч с 4:1 у дома в осминафинална среща от Sesame Купа на България. Големият герой за кърджалийци се оказа Тонислав Йорданов, който с отчете с хеттрик.

Арда е третият четвъртфиналист за Купата. Там място вече си гарантираха отборите на Спартак Варна и Пирин Благоевград.

Домакините излязоха напред в резултата в 18-ата минута на срещата. Христо Митев стреля мощно от около 25 метра и не остави шансове на Алекс Божев – 1:0.

Пет минути след това Арда реализира и второ попадение, което бе дело на Тонислав Йорданов. Кърджалийци организираха многоходова атака, която завърши с гол на нападателя след удар около точката на дузпата.

Гостите от Ловеч върнаха едно попадение в 61-вата минута. Васил Василев получи топката и стреля от около десетина метра в мрежата на Анатолий Господинов – 2:1.

Арда много бързо си върна аванса от две попадения. Само четири минути след гола на Литекс Иван Коконов намери Тонислав Йорданов, който се освободи от защитник на ловчанлии и покачи на 3:1.

Малко след това, в 71-вата минута, интригата окончателно приключи с четвърти гол за Арда във вратата на Литекс. Тонислав Йорданов отправи красив удар, с който оформи своя хеттрик и крайното 4:1.