0

А рда Кърджали записа престижна победа с 2:1 над руския Рубин Казан в третата си контрола на турска земя. За родния тим на два пъти се разписа Тонислав Йорданов. Последната контрола за момчетата на Александър Тунчев в Турция е срещу казахстанския Тобол на 8 февруари.

Първото интересно положение в срещата дойде в 26-ата минута, когато българите можеха да излязат напред в резултата. Ебенезер Окиезе центрира към Тонислав Йорданов, който засече топката, но ударът му премина покрай вратата.

Малко по-късно новото попълнение на "сините" Борислав Цонев отправи удар по земя, но вратарят на Рубин Казан изби в корнер.

Половин час след началото на срещата Арда Кърджали излезе напред в резултата. Ебенезер центрира към наказателното поле, а топката кацна на главата на Йорданов, който я засече в мрежата за 1:0.

В 37-ата минута падна и второ попадение в полза на кърджалийци. Тонислав Йорданов бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на бранител на Рубин Казан.

С първата си ситуация в срещата руснаците намалиха резултата. След центриране от корнер Грицаенко бе забравен от защитата на Арда и с глава прати топката в мрежата за 2:1.

Втората част премина без особено много голови ситуации, но с натиск на Рубин. В 63-ата минута Мартинович пропусна да засече топката от 2-3 метра. Четвърт час след това Вада стреля опасно в аут и резултата не се промени.

Състав на Арда: 1. Анатолий Господинов, 20. Деян Лозев, 18. Джелал Хюсеинов, 4. Милен Стоев, 12. Ебенезер Принц, 80. Лъчезар Котев (К), 21. Борислав Цонев, 7. Абубакар Тунгара, 33. Иван Тилев, 26. Ел Мами Тетах, 18. Тонислав Йорданов