0

Р ъководството на Арда привлече централния нападател Преслав Боруков. Това стана след среща на спортния директор Ивайло Петков и Боруков, на която двамата уточниха всички подробности около договора, който е за срок от две години и половина. Така той става третият футболист, който подписва договор с Арда, след Абубакар Тунгара и Радослав Цонев. 

Преслав Боруков е роден на 23 април 2000 г. в София, а своята кариера започва в Левски. Висок е 189 см и играе на поста централен нападател. За последно той бе част от Локомотив Пловдив, а преди това е играл за Шефилд Уензди, Етър, Залаегерсег. Боруков е бил част от юношеските и младежки национални отбори на България.

"Очакваме футболист от чужбина, но щом се появи свободен български играч на пазара, ние веднага реагирахме и го привлякохме", заяви Ивайло Петков пред клубния сайт на Арда. 

Бившият футболист Георги Сърмов пък става главен скаут на Арда. Той се присъединява към треньорския щаб на Александър Тунчев и ще отговаря, както за разузнаване на противниците, така и ще наблюдава футболисти за селекцията на Арда.

"Благодаря на ръководството на Арда и на спортния директор Ивайло Петков за предоставената ми възможност. Надявам се да съм от полза, както на старши треньора, така и на отбора", сподели Георги Сърмов, след като и той става част от клуба.