0

А рда спечели с 1:0 домакинството си на Ботев Пловдив в двубой от деветия кръг на efbet Лига. Двата тима изиграха интересен мач в Кърджали, а ключовият момент дойде в 59-ата минута, когато груба грешка в защитата на гостите доведе до попадение на Иван Тилев и червен картон на Йонас Там. 

Дори и с човек по-малко обаче “канарчетата” бяха по-активни по време на целия мач, но така и не успя да превземе вратата на Анатолий Господинов, който се отличи с няколко отлични спасявания. 

Така Ботев изпусна шанса си да се изкачи до третата позиция и да се доближи до лидерите в класирането. Освен това пловдивчани прекъснаха серията си от пет поредни победи като гост. 

Ботев създаде първата опасност още в третата минута чрез Ехидже Укаки. Той проби по десния фланг и влезе дълбоко в половината на Арда, след което опита да подаде Вини Трибуле пред вратаря. Той обаче бе блокиран и топката бе избита в безопасна дистанция. 

Следващата ситуация бе още по-чиста. Вини Трибуле бе оставен непокрит на пет метра от вратата и получи отлично центриране от корнер, но неговия удар с глава бе отразен от Анатолий Господинов. 

Арда удари Ботев Пд у дома
Арда Ботев Пловдив Арда Ботев Пловдив Арда Ботев Пловдив
27

Арда вкара първия гол с първия си точен удар в 59-ата минута. Офор Чинонсо отне топката от последния в защитата Йонас Там, който не успя да спре пас, а тя попадна в краката на Иван Тилев. Той се озова сам срещу вратаря с няколко крачки и преодоля Ханс Бернат с мощен шут под гредата. 

Положението за Душан Керкез и неговите възпитаници стана още по-тежко с втората грешка за Йонас Там. Централният бранител извърши нарушение за директен червен картон в 62-та минута и бе изгонен от игра от съдията Драгомир Драганов след видеопреглед. 

Въпреки че бе с човек по-малко, Ботев натисна Арда в собствената му половина и пробва няколко изстрела, като най-близо до гол бе Ивайло Видев. Появилият се секунди по-рано играч стигна до топката след разбъркване при центриране и бе сам на метри от вратата, но не успя да отправи удар. 

Натискът на Ботев не даде желания от Керкез резултат и Арда спечели с минималното 1:0.