0

О тборът на Арда Кърджали впечатли при представянето си за новия сезон. Тимът от Кърджали смаза от бой Родопа Смолян за 7:0. Още в 9-ата минута Ковачев напредна от дясно и намери Ласана Ндиайе, който от непосредствена близост откри резултата. Десет минути по-късно отново той развинти защитата на гостите, но ударът му мина близо до страничната греда. В 21-ата минута Иван Тилев отправи опасен удар, но стража на Родопа успя да парира удара му.

В 26-ата минута Иван Коконов бе изведен в отлична позиция в наказателното поле и с точен удар покачи на 2:0. Секунди по-късно Александър Георгиев центрира в наказателното поле, където Ндиайе с глава бе точен за 3:0. Своят хеттрик Ндиайе оформи в 33-ата минута след подаване на Иван Коконов. В 44-ата минута Светослав Ковачев отправи много опасен удар от границата на наказателното поле, но до попадение не се стигна.

Второто полувреме изцяло бе под диктовка на играчите на Арда и в 63-ата минута своя първи гол за кърджалийци отбеляза Жозе Едералдо Да Силва Жуниор, правейки резултата 5:0. В 75-ата минута Георги Атанасов пое топката малко след централната линия, напредна и без проблем се разписа за 6:0.

В 80-ата минута Тонислав Йорданов бе фаулиран в наказателното поле, след което главният съдия отсъди дузпа, която Йорданов превърна в гол за крайното 7:0. Арда гостува на ЦСКА в София в първия кръг на първенството на стадион "Българска армия".

"Целим се този отбор да играе приятен футбол, разбира се, и да побеждаваме. За мен, колкото и да звучи нескромно, да се опитаме да се преборим за място в първата шестицa", каза на пресконференция за началото на новия сезон треньорът на Арда Александър Тунчев. "Важно е футболистите да разбират изискванията, които имам към тях", обясни Тунчев и допълни, че няма контузени състезатели след натоварванията по време на тренировките“, добави той.