0

А рда победи Етър Велико Търново с 3:0 в мач от от 12-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за домакините бяха дело на Станислав Иванов, а на два пъти се разписа и Преслав Боруков. 

Арда бе по-добрият отбор, като изцяло контролираше темпото и развоя на двубоя, а можеше и да отбележи повече голове. 

С тази победа Арда е вече 3-и с 22 точки, докато Етър остава последен с едва 4 точки на сметката си.

Още в 7-а минута Радослав Цонев центрира добре от корнер, а Преслав Боруков бе на чудесна позиция, пребори се във въздуха и отправи неспасяем удар с глава, за да открие резултата.

Второто полувреме започна добре за Етър, като след центриране в наказателното поле Мартин Тошев бе на прекрасна позиция и опита незабавно удар от въздуха, но топката профуча на сантиметри от левия страничен стълб на Господинов.

Секунди след това отново Мартин Тошев получи чудесно подаване зад противниковата защита, а нападателят не се поколеба да отправи изстрел с глава, но пак не бе точен. 

В 52-а минута Арда организира хубава атака, при която няколко играчи комбинираха, а накрая Иван Тилев намери Радослав Цонев, който опита труден удар с левия крак, преминал над напречната греда.

В 58-а минута вратарят на Етър допусна груба грешка със своето подаване, като Станислав Иванов открадна топката, финтира добре и успя да завърши с левия крак, като имаше и малко късмет, като кълбото се докосна до гредата, но влетя във вратата на гостите.

В 67-а минута Арда организира нова чудесна атака, при която Станислав Иванов размени подавания с Мартин Стойчев, а той намери Преслав Боруков на чиста позиция, като нападателят нямаше никакви проблеми да завърши с едно докосване.

Така Арда спечели с класическото 3:0, с което записа петата си поредна победа и задълбочи кризата на Етър. Светослав Петров изгледа двубоя на живо като се очаква той да е новият наставник на "болярите".