0

С ледващото участие на Лудогорец в евротурнирите може да се окаже специално и историческо за Георги Дерменджиев. Наставникът на шампионите е на второ място за всички времена сред треньорите, ръководили в най-много мачове български тимове в европейските клубни турнири. А ако направи силен сезон с отбора си, има всички шансове да излезе на първо.

В момента Дерменджиев има зад гърба си 37 срещи в турнирите под егидата на УЕФА. 33 от тях са с Лудогорец и 4 в турнира Интертото начело на Спартак Пд през лятото на 1995 година. Номер 1 е Станмир Стоилов, който има 46 двубоя. От тях 34 са с Левски и по 6 с Ботев Пд и Литекс. 

Аритметиката показва, че ако Лудогорец се срещне с 6 противника в Европа този сезон, той ще стане номер 1. При това положение ще е записал още 10 евромача и ще навакса изоставането от 9, което го дели от Станимир Стоилов, който понастоящем води турския Гьозтепе.

Специално в Лудогорец балансът на Дерменджиев от 33 срещи е 11 победи, 9 равенства и 13 загуби, при голова разлика 44-51. Със Спартак Пд в Интертото има една победа, едно равенство и две загуби при голова разлика 3-6

Кои са треньорите с най-много мачове за български отбори в Европа вижте в днешния брой на в. "Мач Телеграф"