0

Ц СКА спечели 8-ото издание на футболния турнир в памет на великия Трифон Иванов на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

В надпреварата се включиха 6 отбора от деца, родени след 1 януари 2013 година, разделени в две предварителни групи.

В първата съперниците се оказаха изключително равностойни и крайното класиране бе определено по голова разлика. Победител стана Лудогорец Разград, който надигра столичния Левски с 4:1 и загуби с 0:1 от Локомотив Горна Оряховица. Малките „железничари“ пък отстъпиха на „сините“ си връстници с 3:1 и останаха на трето.

Във втора група жребият разпредели домакините от Етър – клуба, откъдето започна славната кариера на покойния Туньо, Янтра 2019 Габрово и ЦСКА. Тук столичните "армейци" бяха над всички, надигравайки „виолетовите“ с 5:1 и габровци с 9:0. Великотърновските момчета победиха Янтра 2019 с 4:0 и се подредиха втори. След мачовете в групите бяха разпределени местата между първо и шесто.

ЦСКА – отборът, в който реално заблестя Трифон Иванов, стана шампион след 3:0 срещу Лудогорец, като хеттрик записа Кристиян Иванов. За третото място Левски нямаше проблеми с Етър и спечели с 8:1, а за 5-6 Локомотив отнесе Янтра 2019 с 12:0.

Носител на специалния приз „Трифон Иванов“ стана Константин Иванов от ЦСКА, който бе награден от дъщерята на Железния Марина Иванова. Тя и зам.-кметът на община Велико Търново Георги Недев раздадоха отличията. Наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФC Бончо Генчев – бивш съотборник на Трифон Иванов, секретарят Игор Бакьов, председателят на клуба на ветераните на Етър Георги Трендафилов и експрезидентът на клуба Павлин Генчев.