0

А сен Митков е един от най-големите таланти на Левски. 18-годишният халф започна да получава шансове за изява още под ръководството на Станимир Стоилов при „сините“, а сега при Николай Костов, той е основна част от отбора. Митков вече вкара и първите си два гола за Левски. Всъщност, още първият от тях, срещу Пирин, бе избран за най-красив гол на месец септември от зрителите на „МачКаст“. Ние гостувахме на „Герена“ на младия Асен, който ни отдели малко време преди тренировката на „сините“, за да говори с нас и да разкаже повече за попадението, за емоциите, които изпитва и за своите мечти и хобита. Вижте какво каза той специално за „МачКаст“ и „Мач Телеграф“.

- Асене, как се чувстваше след този гол? Той беше много ключов, решаващ за 2:0 срещу Пирин. Реално това попадение ви подпечата победата!

- Да, беше решаващ гол, щастлив съм, че вкарах. Доста дълго чаках този гол, защото бях изиграл над 40 мача. Щастлив, че най-после вкарах първия си гол и то толкова красив.

- Вече мина доста време от този мач. Левски дори трябваше да изтърпи една криза на резултатите, ако мога така да я нарека. Но най-после тя свърши с категоричната победа над Локо Пловдив. Как видя ти този мач, влезе като резерва в него?

- Беше доста тежък двубой. Резултатът малко лъже. През първото полувреме се представихме добре, бяхме агресивни. Вкарахме два гола, през втората част се прибрахме. Успяхме обаче да отбележим и трети гол, което ни донесе победата.

- Сега предстои може би най-важният мач на Левски преди зимата – този срещу Хебър за Купата на България. Как е настроението в отбора?

- Настроението е доста по-добре вече. Убеден съм, че ние ще излезем на терена, ще дадем всичко от себе си и се надявам да победим Хебър.

- По-генерално как би оценил полусезона на Левски – успешен или неуспешен, имайки предвид страхотното участие в европейските турнири?

- В Европа се представихме доста добре. Стигнахме до квалификация за влизане в групите на Лигата на конференциите. В първенството обаче след последните мачове изостанахме малко. Но все още нищо не е свършило.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф" или гледайте в епизод №70 на "Мач Каст"