0

Ч ерна гора има по-добър отбор от България, с повече футболисти, които играят в по-силни клубове, както и с по-опитен национален отбор, който е узрял през последните няколко квалификации, смята Милорад Пекович. Треньорът е бивш играч на Черна гора, а сега е асистент на Саша Илич в ЦСКА.

„Нищо от това обаче не е гаранция, че националният ни отбор ще празнува в България“, посочва Пекович, който предупреди сънародниците си, че ги очаква подмладен и енергичен отбор на България в сравнение с преди. Самият ентусиазъм пък е внесен от бившия му съотборник в Партизан – Младен Кръстаич.

„Българите не бива да бъдат подценявани, тъй като Кръстаич дойде и внесе позитивна енергия, която липсваше преди. Той върна обратно ентусиазма, а това личи и в медиите в страната. Серията от резултати в Лигата на нациите, включително успеха над Северна Македония в Скопие, също са фактор. Трябва да бъдем внимателни“, каза Пекович за медии в родината му, за която има 34 мача.

„Кръстаич промени много неща в България, повика и нови играчи. Те са млад отбор, а някои от тях играят в силни европейски лиги. Имат играчи в Италия, Германия и Израел, но тук приключва всичко. Голяма част от футболистите са от първенството на страната, но за някои от тях е трудно да се интегрират, тъй като играят много чужденци“, продължи асистентът на Илич в ЦСКА.

„Кирил Десподов и Спас Делев са добри футболисти. Първият има добър шут, докато вторият е добър с топката. Има идея и пасове, но не тича много и не участва много в защитната фаза. Ние също имаме опитни футболисти, които израснаха в хода на квалификациите. Това може да е предимство за Черна гора и аз чакам мача с нетърпение. България няма много опит и смятам, че това е добър съперник за нашия старт. Пак ще кажа, не бива да ги подценяваме“, завърши бившият футболист на Майнц 05.