0

З дравко Димитров без никакво съмнение беше сред най-добрите футболисти на Спартак Вн през есента. В последните дни на Коритото се случиха куп интересни промени, като най-важната е свързана с новия силен човек в клуба – Димитър Димитров-Херо, който ще ръководи целия спортно-технически процес при „соколите“. Вестник „Мач Телеграф“ се свърза със Здравко, който коментира въпросните промени. 

- Здравко, доволен ли си от това, което показа Спартак през този полусезон?

- Доволен съм от гледна точка на това, че за кратко време успяхме да се стиковаме. Последните три, четири мача ги изиграхме на ниво. Въпреки, че допуснахме поражение от Пирин. Срещу Левски и другите по-големи отбори играхме като равен с равен.

- Ще успеете ли да се спасите от изпадане според теб?

- Сега с новия треньор начело, в лицето на Димитър Димитров, ще направим всичко възможно това да се случи. Той е доказан специалист в България и мисля, че щом той е поел отбора, няма да позволи да изпаднем. Каквото се изисква от нас сме длъжни да го направим. Всичко ще даваме от себе си във всеки един двубой и според мен ще се спасим. 

- Димитър Димитров е определено един от най-добрите специалисти в България, това от полза ли е на Спартак и колко голяма крачка е неговото назначение?

- Сериозна е. В световен мащаб треньорът играе може би 90% от главната роля на отбора. Както всички видяхме, и г-н Стоилов, откакто пое Левски, промени всичко за много кратко време. Много е важно такъв специалист да работи с футболистите и ние, играчите на Спартак, нямаме търпение да започнем да работим с Димитър Димитров. Не съм работил до този момент с него, но съм чувал само хубави думи и искам да видя и да усетя това чувство. 

- От пролетта ще успеете ли да се завърнете на пътя на победите под негово ръководство? Как мислиш?

- Ами Нова година, нов късмет. Отиваме на подготовка, започваме от нулата за новия полусезон. Ще тренираме, ще се раздаваме по време на тази подготовка и във всеки мач мога да гарантирам, че ще се хвърляме на 100% и ще гледаме да побеждаваме, защото всеки мач за нас е финал.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"