0

Е дин от основните играчи на Септември Атанас Кабов, сподели пред вестник „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща с ЦСКА утре в турнира за Купата на България. Той заяви защо си е тръгнал от Левски, чийто юноша е и дори успя да запише мачове за първия отбор, когато тима беше в най-тежката си криза през цялата си история.

- Какви са ти очакванията за предстоящата среща с ЦСКА за Купата на България в четвъртък?

- Определено ще бъде много труден мач. „Червените“ не се справиха особено добре в сблъсъка с Гигант Съединение. Мисля, че ще са си взели поука от този мач и ще излязат мотивирани срещу нас, но ние също ще излезем, за да продължим напред в турнира. Искаме да покажем най-доброто от себе си и ще направим всичко възможно, за да ги отстраним. 


Може ли да говорим за спад в тяхната форма предвид факта, че им трябваха дузпи, за да преодолеят Гигант? 

- Не вярвам да има спад. Според мен те бяха подценили отбора на Гигант. Треньорът им Саша Илич сподели след мача, че ще си поговори с играчите на по-висок тон. Предполагам, че са си взели поуките от това и срещу нас ще стоят на терена далеч по-различно. Както игрово, така и като желание във футболистите за успех. 

- Предвид факта, че си юноша на Левски и си играл и в първия състав на „сините“, прави ли този двубой по-различен за теб?

- Не. За мен този мач не е по-специален от другите. Това е среща както всяка една друга. Има заряд, защото е турнирен сблъсък и ако съумеем да ги отстраним, ще продължим напред. Вече съм изиграл не малко такива мачове и тази емоция и заряд не е толкова важна за мен. Остават настрани. Да, ЦСКА е гранд, но това е напълно обикновен мач.

Цялото интервю с Атанас Кабов четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"