0

Е дин от най-добрите български съдии – Атанас Узунов, коментира пред „Мач Телеграф“ дискусионните съдийски отсъждания в последните 2 кръга, които са свързани с двата претендента за титлата – ЦСКА и Лудогорец.

Той започна с отменения гол на Евгений Сердюк от ЦСКА 1948 срещу ЦСКА. „В реално време много трудно може да се види, че Сердюк поема топката с ръка, особено на бърз каданс. Но след намесата на системата ВАР, на която аз не съм привърженик, се видя нарушението на нападателя. Така, че голът е правилно отменен“, заяви Узунов.
Относно дузпата за Лудогорец и червения картон на Васил Панайотов от Черно море в Разград, специалистът анализира. „Няма никакъв спор в тази ситуация. Това, че футболистът на Лудогорец (б.р. - Спас Делев) излиза от наказателното поле, не прави нарушението по-малко. Нарушението го има. Вторият жълт картон на състезателя на Черно море (б.р. - Васил Панайотов) също е редовен, защото за настъпване се дава жълт картон. Просто такива са правилата“.

Атанас Узунов, който е свирил и полуфинал в Купата на УЕФА през 1995/96 между Барселона и Байерн Мюнхен (1:2), се върна и на доста дискутирания мач между ЦСКА и Локо Пд (1:1) от миналия кръг. „Този двубой все още ми е пред очите. Там не беше отсъдена по една дузпа и за двата тима. Странно е, че при нарушението срещу Димитър Илиев, дори не бе повикан съдията да гледа ВАР мониторът. Според мен след това не бе дадена и чиста дузпа за ЦСКА, за задържане срещу Брадли де Нойер. Реално от трите дузпи, най-малкото нарушение бе отсъдена като наказателен удар“, завърши той, визирайки пропуснатата дузпа от страна на Юрген Матай.