0

Б ивш съотборник на Джонатан Лидсет е възможно ново попълнение за защитата на ЦСКА, смятат в Норвегия, пише в днешния си брой "Мач Телеграф". Става въпрос за Николай Нес, който до лятото рита заедно с халфа на „червените“ в Сарпсборг.

Той е бил харесан от скаутите на „армейците“, а освен това за разлика от Лидсет има и опит в чужбина. Нес е ритал в Калъмбъс Крю (САЩ), както и Хееренвеен, преди отново да се завърне в родината си. През лятото той предпочете да си остане в Норвегия и да играе за Стабек, но изявите на Лидсет са променили мнението му. Нес обаче ще струва доста пари, ако не успее да се разбере с клуба да го пуснат да се пробва още веднъж зад граница, защото през януари му предстои да удари 30 години.

Според запознати обаче, ако до този вариант не се стигне, то на „Армията“ имат готови вариант със свободни агенти от първенството на Швеция. Твърди се, че един от тях е добре познат на Саша Илич. Става въпрос за Иван Кричак от Мялби. Сърбинът все още не е получил предложение за нов договор с клуба, който го привлече от Радник в началото на годината. Сегашният му изтича на 31 декември. Иван е юноша на Партизан, чиято легенда е Саша Илич.

Както „Мач Телеграф“ на няколко пъти писа, ЦСКА ще търси попълнения в отбрана заради ситуацията с Мено Кох. Нидерландецът има доста дебела заплата и не иска да я намали, за да си издейства нов договор с „червените“. Очаква се дори след Нова година да не го видим повече на „Българска армия“. 

Димитър Шейтанов пък ще накара „червените“ отново да погледнат към чужбина в опитите да се подсилят с още един вратар. Както „Мач Телеграф“ вече писа, от „Армията“ бяха хвърлили око на стража на Септември. Той обаче отхвърли възможността да продължи кариерата си на стадион „Българска армия“.

Там търсят усилено играчи на този пост, след като съществува възможността да се разделят още тази зима с Густаво Бусато. Бразилецът има договор до лятото и има доста кандидати за подписа му. Той натрупа доста сериозен стаж в ЦСКА, че е готов да потърси нещо ново. Димитър Евтимов пък също е обвързан с „армейците“ до края на първенството. Не е ясно обаче дали „червените“ ще го задържат.

Бившият кадър на Барселона Лазар Чаревич, който прави отличен сезон за Войводина, както и Велико Ивич от Бачка Топола, се смятат за доста добри попълнения за ЦСКА. Това важи и за Милош Крунич от Вождовац, чийто договор с изтича през лятото.