0

Н ападателят Фернандо Каранга се завърна в ЦСКА, обявиха от клуба. Бразилският нападател игра за "червените" година и половина в периода 2017-18 и се превърна в любимец на феновете с изявите си.

Играчът вкара 31 гола в 42 мача с червената фланелка и през лятото на 2018-а бе продаден на китайския Хенан, от където през 2019-а за кратко е преотстъпен на бразилския Насионал. За последно Каранга игра за втородивизионния китайски отбор Цзинан. 

"Пожелаваме на Фернандо Каранга здраве и много успехи с червената фланелка!", заявиха от ЦСКА.

32-годишният бразилец, който има и български паспорт, е с актуална пазарна цена от 175 000 евро, в пъти по-ниска от най-високата в кариерата му - 2,5 милиона евро през февруари 2018 г.

Бившият голмайстор на ЦСКА Фернандо Каранга бе арестуван в родната си Бразилия заради домашно насилие, съобщи бразилското издание "Глобо".

През пролетта на 2023 г. той бе задържан в Ресифе по подозрение в нападение над партньорката си, 29-годишна жена от Беларус по време на ваканцията си. Според полицията в Ресифе жената е намерена в безпомощно състояние на улицата, в квартал Боа Виагем, в южната зона на Ресифе. Заради инцидента Каранга тогава бе задържан в полицейското управление.

Източник: БТА