0

С агата около Дориан Бабунски приключи. Голмайсторът на Ботев Враца ще продължи кариерата си в Унгария. Таранът, който стана национал на Северна Македония покрай изявите си у нас, ще подпише с Дебрецен. Комшарът на Левски и Литекс в Европа се е възползвал от откупната му клауза, която възлиза на 200 000 лева. При "железничарите" той ще играе с брат си Давид. Интересен факт е, че Дориан е юноша на Реал М, а Давид на Барса.

"Клубът, феновете и всички врачани изпращаме Дориан Бабунски с аплодисменти и благодарност за всички хубави моменти, които изживяхме заедно в Ботев Враца. Освен, че е страхотен футболист обаче, той даде урок по мъжество и професионализъм. Защото на негово място мнозина щяха да започнат да се пазарят с клуба "да ги пусне да се развиват" без финансови претенции. Или да изчакат няколко месеца и да си тръгнат като свободни агенти за по-добри лични условия. Да не говорим колко медийни заглавия можеше да генерира екипът му в последния месец, ако Дориан не бе здраво стъпил на земята. Това, което го отличава и с което се надяваме да е дал пример на по-младите ни футболисти, е че през цялото време не спря да работи (дори на Коледа), знаеше си цената и беше категоричен, че Ботев Враца трябва да спечели от сделката с неговия трансфер! Знаем, че без Бабунски ще ни бъде много трудно, но сме щастливи, че реализираме трансфер в Европа. Скромен за европейските стандарти, но огромен като значение за нашия клуб. Когато пристигна някои се смееха на многото нули в статистиката му, други на името на отбора от къде идва, а трети дори разнищваха родословното му дърво. Накрая всички скандираха името му! 
Надяваме се Дориан Бабунски да продължи да чувства Враца като своя футболен дом и врачани като своето футболно семейство и след много важни голове и значими успехи да се върне да завърши кариерата си при нас. Винаги ще бъде добре дошъл! Успех!", написаха врачани на официалната си страница.

"Дойде моментът да се разделим, искам да благодаря на този клуб и на всички треньори, че ми дадоха шанса да правя това, което най-много обичам, да играя футбол. За моите съотборници, които са единствените, които наистина знаят колко труден е този път, вие сте герои. Но не само това, нося със себе си и безусловната подкрепа на всички врачани. Никога не е лесно да играеш в чужбина, но вие ме накарахте да се почувствам у дома и за това, от сърце, ви благодаря. Ботев Враца е в добри ръце, бъдете заедно, бъдете силни. Само Ботев", отврна самият Дориан от социалните си мрежи.