0

Т ретодивизионният Балкан (Ботевград) може да започне партньорство с шампиона Лудогорец, намеква старши треньорът на тима от Югозападната Трета лига Иван Редовски. 

Балкан (Ботевград) пък се състезава в Югозападната Трета лига и в момента заема 6-о място на 19 точки от лидера Миньор (Перник).

Разговори са проведени на най-високо ниво и одобрение за подобно нещо е дал и собственикът на разградчани Кирил Домусчиев. 

Предвид факта, че Лудогорец има втори и трети отбори, които играят във Втора и в Трета лига, тимът от Ботевград най-вероятно ще бъде нещо като изнесена школа за селекция и база за обиграване на някои футболисти, за които няма място във формациите в Разград.

"Доволен съм от момчетата. Няма какво да коментирам самия мач спортно-технически. Ние знаем къде е Лудогорец, знаем и ние къде сме. За да расте Балкан, трябва да има помощ. Възможно е да започнем партньорство с Лудогорец. 

Вече съм говорил със спортния им директор Георги Караманджуков. С него се познаваме още от времето, когато бях футболист на Родопа Смолян, и ми каза, че ще се отзоват. Ще видим как ще продължи тази идея", обясни Редовски.

Старши треньорът на Лудогорец (Рз) Георги Дерменджиев обясни, че най-голямото достойнство на мача е била неговата коректност. Той допълни, че е пуснал основните футболисти въпреки разликата в класите заради липсата на контрола за тях по време на паузата за националните отбори и желанието му да се поддържа регулярна игрова практика.
"Темпото днес не беше много бързо, но в крайна сметка резултатът е добър за нас. Наистина, програмата ни е много натоварена, затова сега в тази пауза ние не играхме контрола. Затова и аз исках основните играчи да вземат участие. 

Да, доволен съм, затова и исках всички да играят равномерно и всички да са готови. Във всички мачове подхождаме индивидуално, така ще бъде и със Славия в края на седмицата. И сега вече се насочваме натам. Ние се ориентираме към тяхната игра", завърши Дерменджиев, цитиран от БТА.