0

К онтролата на Левски срещу малайзийския шампион Джохор Дарул бе прекратена в началото на второто полувреме при резултат 0:1. 

Малайзийците демонстрираха неспортсменска игра с провокации и груби влизания и в 53-а минута от щаба на Левски решиха да не доиграват мача. 

Търпението на "сините" свърши след грубо влизане и удар срещу Филип Кръстев, стигна се до сбиване между играчите в средата на терена, след което възпитаниците на Станимир Стоилов се прибраха в съблекалнята.

Още от началото играчите на Джохор действаха на границата на грубата игра и провокираха футболистите на Левски. 
Малайзийците стигнаха до гол в 25-а минута след удар на Хуан Мунис в близкия ъгъл.

В 41-а минута Левски бе близо до изравнително попадение след центриране на Ивелин Попов и удар с глава на Рикардиньо, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Нервите изобилстваха след началото на второто полувреме и след поредното грубо влизане в краката на Филип Кръстев и удар без топка се стигна до разправията и прекратяването на срещата.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че провокациите и прекалената агресия на противника са предизвикали "сините" да прекратят контролата с малайзийския шампион Джохор.

Двубоят не се доигра след масово меле в центъра на терена в 53-а минута, предизвикано от удар без топка срещу Филип Кръстев.

"По-добре беше да прекъснем мача, отколкото да продължават тези изблици на нерви. Имаше по-голяма агресия от нужното, но през първото полувреме стана добра проверка като ритъм и като игра. Продължаваме със старите грешки при изнасянето на топката", коментира Стоилов пред "Диема Спорт".

"Част от нашите футболисти се поддадоха на емоциите и нервите, но като цяло съм доволен от играта. Нямахме много голови ситуации, трябваше да има по-голяма точност на подаванията.

Мисля, че ще намерим противник за следващата контрола и най-вероятно ще играем на 31 януари от 11 часа, каквото е желанието на нашия противник.

На този етап няма да има нито входяща, нито изходящи играчи. Има сериозен интерес към наши футболисти, но засега няма да се разделяме с никой", каза още Станимир Стоилов.

Стартов състав на Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Вендерсон Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Роналдо, Марин Петков, Рикардиньо.