0

Б отев (Пловдив) се подсили с вратаря Матвей Игонен, обявиха от досегашния клуб на естонеца - Хебър (Пазарджик). Впоследствие в профила на клуба във Фейсбук дадоха на заден, като уточниха, че Хебър само е дал разрешение на Игонен да премине медицински прегледи в Ботев Пловдив. Ако те са задоволителни, тогава двата клуба ще седнат да преговарят за трансферната сума.

Ето какво гласеше първоначалното съобщение на Хебър, който продаде и голмайстора си Георги Николов на "канарчетата" срещу 200 000 евро:

"Решаващо за раздялата с играча (Игонен) e личното желание на естонския национал да подпише нов договор за 2,5 години при силно завишени параметри, които в момент на оптимизация на финансовите ресурси, ФК Хебър няма как да си позволи".

Малко по-късно това бе коригирано: "ФК Хебър съобщава, че слуховете и твърденията за трансфер на Матвей Игонен в Ботев(Пд) към този час са спекулации. ФК Хебър дава разрешение на Ботев (Пловдив) за провеждане на медицински тестове и преговори с вратаря Матвей Игонен, чийто договор с нашия клуб изтича през месец юни, 2024 г.
В случай, че двете страни постигнат успех по личните условия на естонския национал, Хебър и Ботев ще се договарят за правата на футболиста. Към настоящия момент той все още е състезател на ФК Хебър. 

28-годишният страж пристигна в Пазарджик през лятото на миналата година, като по изрично настояване на агентите си, подписа договор само за 12 месеца.

Източник: БТА