0

К апитанът на Левски Сонко Сундберг вече може да се счита за футболист на Лудогорец, за което „Мач Телеграф“ съобщи на своите читатели още в понеделник. Вчера бе проведена поредната среща за трансфера, който ще бъде обявен най-вероятно днес или утре. 

Сумата по сделката ще бъде в размер на 550 000 евро, които шампионите ще дадат веднага на Левски, а още 200 000 евро ще са под формата на бонуси. Те ще дойдат при класиране в групите на Шампионската лига, а 100 000 евро ще поемат към „Герена“ при участие в Лига Европа. „Сините“ ще си запазят и 10% от следващ трансфер.

Преди десетина дни от Лудогорец предложиха около 400 000 евро за Сонко Сундберг, чийто договор с Левски изтича през 2024 г. 

Те обаче бяха отказани. След това разградчани вдигнаха мизата с още 150 000 евро и вчера бе проведена още една среща, но тя не е заключителна. 

Такава ще има днес, за да бъдат изгладени абсолютно всички детайли.

Официално Николай Костов обяви след мача на Колежа, че защитникът има хронична травма и затова не е играл. Още през уикенда обаче излезе информация, че бранителят вече бил договорил личните си условия с 12-кратните шампиони, като споделил на щаба, че има болки в крака и не може да играе. 

Това не се харесало на ръководните фактори на „Герена“, които са взели решение, че е по-добре да се разделят с бранителя, който видимо не искал да остане на стадион „Георги Аспарухов“.

Левски губи един от най-добрите си футболисти, един от капитаните си, както и най-добрия си защитник точно преди най-важните мачове за клуба - сблъсъците в Лигата на конференциите срещу северномакедонския Шкупи. 

Освен това с решението си Левски подсили един от основните си конкуренти за титлата.

Все пак обаче е важно да се уточни, че заплатата от 12 000 евро, която Сундберг взимаше в Левски (б.а. - най-скъпоплатеният), вече няма да тежи на клубния бюджет.