0

М атвей Иго̀нен официално е футболист на Ботев (Пловдив), съобщиха от футболния клуб. 

Вратарят, който идва от Хебър (Пазарджик), е третото ново попълнение на „жълто-черните“ за тази зима след Ехие Укаки и голмайстора на Първа лига Георги Николов, който също бе привлечен от тима от Пазарджик.

Роденият на 2 октомври 1996 година естонски национал парафира дългосрочен контракт с „канарчетата“. 

Той е бивш играч на Инфонет, Лилестрьом, Флора Талин и Подбескидзе. 

В националния отбор на страната си дебютира през 2017 г., като до момента е записал общо 14 официални срещи за Естония. 

Игонен вече се присъедини към лагера на Ботев в Турция. Той премина успешни медицински прегледи и ще бъде на разположение на старши треньора Душан Керкез в утрешната среща с Вайле Болдклуб. Матвей ще носи номер 32 на гърба си.

"ПФК Ботев (Пловдив) приветства Матвей Иго̀нен с добре дошъл и му пожелава много успехи и сухи мрежи под рамките на “жълто-черната” врата", написаха от клуба. 

Както е известно, в четвъртък от Хебър (Пазарджик) първо обявиха трансфера на вратаря в тима на Ботев, след което сами опровергаха информацията, но в крайна сметка Игонен вече е футболист на "канарчетата". 

За разлика от продажбата на Николов, когато от Хебър съобщиха дори колко пари ще вземат за него – 200 000 евро, сега пазарджиклии си замълчаха след противоречивите информации от четвъртък. Според "Трансфермаркт" пазарната цена на 27-годишния естонски вратар в момента е 400 000 евро. За Хебър бе задължително да го продадат сега, защото с изтичащ на 30 юни 2024 г. договор той щеше да си тръгне като свободен агент и в касите на пазарджиклии нямаше да влезе нито стотинка за него.

Източник: БТА