0

Н осителят на Купата на Израел Бейтар Йерусалим се предаде: техният голмайстор Данило Асприля напуска, съобщи месното Sport5.co.il, цитирано в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.

Това е отлична новина за феновете на ЦСКА, защото значи, че колумбиецът се приближава много до „Българска армия“.

„Въпреки че тренира с отбора, колумбиецът не участва в мача срещу АПОЕЛ Никозия, показвайки липса на желание и посланието му е ясно за всички: „Не искам да съм тук!“. Бейтар вече се е примирил с напускането му, но въпреки това шефът Барак Абрамов иска обезщетение за него. Клубът не изключва възможността Асприля да не се завърне с отбора в Израел, но ще получи одобрение за това само ако „жълто-черните“ получат исканото плащане“, добавя Sport5.co.il.

„Мач Телеграф“ вече съобщи, че ЦСКА е готов да плати 75 000 евро за 34-годишния колумбиец, докато от Бейтар Йерусалим му търсят 200 000 евро. Предполага се, че в крайна сметка те ще клекнат на около 100 000 евро, при положение, че може да се наложи Асприля цял сезон да стои резерва и клубът да му плаща заплата. Както е известно договорът му с клуба е до 2024 г. Така, че феновете на ЦСКА може да са щастливи – Асприля, който така или иначе е в България с отбора на Бейтар, навярно ще заиграе на стадион „Българска армия“ до броени дни.