0

Б еласица (Петрич) се наложи с категоричното 3:0 над Спортист (Своге) в последната среща от 23-ия кръг на Втора лига. С успеха си петричани събраха 35 точки и се изкачиха на 5-о място, на 4 точки от 3-ата позиция. Точно пред тях на 4-о място е Спортист (Своге) с 39.

Комитите от Петрич, които играят мачовете си на стадиона в Симитли, решиха мача до голяма степен за 12 минути. Живко Димитров дриблира и вкара по диагонала с удар от границата на наказателното поле, след като шпагатът на Дилян Георгиев не успя да го спре. В 12-ата минута Мариян Вангелов удвои с голяма доза късмет. Запро Динев проби от ляво по крилото и влезе навътре, но се затвори. Павлин Чиликов направи шпагат да го спре, но топката отскочи и се отклони в друг защитник на Спортист (Своге) – Симеон Чатов. От рикошета се възползва Вангелов, който в наказателното поле беше безпощаден.

Само след 6 минути играчите на Беласица останаха 10 на терена, тъй като капитанът им Симеон Бояджиев беше отстранен от игра заради два последователни жълти картона. Въпреки това, до края на първата част поведението на двата отбора не се промени.

Играчите от Своге натиснаха след почивката, но не успяха да вкарат гол. Вместо това те бяха наказани за трети път, този път от Запро Динев, който не сбърка от дузпа в 75-ата минута.

Почти цялото второ полувреме се игра при мижаво осветление, като особено вратарите оставаха почти в мрак на вратите си.