0

"Предстои мач срещу Черно море, но всеки мач е важен. Това, което трябва да се промени – трябва да сме по-спокойни и уверени, когато владеем топката", бяха първите думи на треньорът на ЦСКА Стамен Белчев. "Червените" посрещат утре варненци в сблъсък, чиято цена е ясна - второто място. "Когато сме в защита  - да сме по-солидни и компактни и да няма пространства за противника. Футболистите трябва да се абстрахират от стадиона. Утрешният мач е най-важния за момента. Надявам се и съм сигурен, че ще зарадваме нашите фенове с добра игра и победа. Не трябва да има напрежение в отбора. Футболистите трябва да са спокойни и уверени. Когато си пренавит не показват истинските си възможности", продължи Белчев.

"Искаме да играем високо в половината на противника. Зад гърба ни има пространство и оттам на моменти противникът се справя или нашите защитници не се справят. Последните 3 мача започват с ранен гол за съперника и няма как да не излезем на висока преса. Най-важното в такъв момент е реакцията след загуба на топката и организацията на защита, за да се справим с прехода да противника. Не мисля, че отборът се намира в лоша форма. Резултати не са това, което всички очакваме. Мисля, че в атака имахме много добри неща. Пред отбора съм казал, че имам претенции за играта в защита на целия отбор. Когато отборът на противника отнеме топката, трябва да се справим по най-добрия начин в защита. Това е въпрос на време", разкри спецът.

"Всеки път отговарям по един и същ начин за моето бъдеще – има време. Нека свърши сезона, защото сега съм изцяло концентриран върху мачовете на отбора. Ръководството има думата. Когато нямаме успехи е притеснително. Работим върху това и се надявам в скоро време да имаме по-добри резултати и да се върнем на победния ход в най-краткия срок -  това е утре. Всичко може да очакваме и е най-нормално, когато владеем ние топката, Черно мора да играе близо до тяхната врата. Всичко е в нашите ръце и нищо не е загубено. С две победи ще вземем второто място", отсече Белчев.

"Надявам се следващия сезон да изглеждаме много по-добре и да бъдем готови да станем шампиони. Разликата с Лудогорец е това, че ние загубихме мачове, които смятахме за сигурни. Те също направиха грешни стъпки, но не мисля, че разликата между нас и Лудогорец е толкова голяма. Футболистите са професионалисти и не трябва да се влияят от странични неща. Не е най-важното кой ще е треньор, те трябва да са на 100%. При нас никога не е имало проблем дали даден играч е българин или чужденец. Всички са играчи на ЦСКА. Не трябва да има наслагване, делене на българи и чужденци. Иска ми се да има повече българи, но те трябва да бъдат готови. Не може да пуснем някой млад и да падне на земята. Трябва да имаме търпение към тези момчета, защото истината на терена е съвсем друга", завърши той.