0

Л егендата на българския футбол Димитър Бербатов и „Мач Телеграф“ отличиха призьорите в края на сезона на най-силната аматьорска лига по минифутбол в София – Sofia Premier League. Бившият ас на Манчестър Юнайтед бе специален гост на награждаването на отборите от Суперлигата в неделя вечер на Царско село, а Димитър Димитров и Богомил Русев отличиха първенците малко по-рано в SPL Изток в Младост.

„Това, което правите е футбол в най-чистата му форма. Чудя дали и с някои от вас не сме играли някога. Но сте загубили най-вероятно“, започна шеговито Бербатов. „Радвам за това, което правите. Подкрепям го и за това съм тук. Благодаря за поканата. Продължавайте в същия дух. Това е нещо, което аз също съм правил. Така шлифовах техниката и докосванията през годините. Може някой ден да събера отбор и да дойда да играем. Да видим кой кого. Честито на победителите“, добави Бербатов.

Димитър Бербатов и Мач Телеграф наградиха аматьори
SPL SPL SPL
28

Шампион в Ballistic Суперлига стана Каммартон. Отборът на Красимир Иванов спечели безплатна екипировка от Ballistic и чисто нова топка от модела за Мондиал 2022 в Катар с логото на SPL. Тимът детронира двукратния първенец ГДБОП и спечели трофея. На второ място останаха именно „униформените“, а с бронзовите медали се окичи тимът на Bombeta.

Бербатов награди и спечелилия гласуването във Фейсбук на Гол на годината Здравко Росенов от отбора на АФК Бастун. Той получи специален подарък от Ballistic и sportscards.

В SPL Изток също бе много горещо и шампанското също се разливаше, когато Братчеди вдигна първата си шампионска титла в SPL. Отборът на Раду Шуляк триумфира със само един загубен мач през целия сезон и бе доста безапелационен. Безплатната екипировка от Malus-Sport и топката за Мондиала 2022 бяха големите награди за победителя. 
„Завиждам на ентусиазма ви. Той е в пъти по-голям от този на професионалните футболисти в България и особено на тези в националния отбор. Поздравявам ви“, заяви един от представителите на „Мач Телеграф“ Димитър Димитров.

Иначе на втора позиция завърши миналогодишният шампион NoName, който спечели сребърните медали в последния кръг след драматична победа над конкурента си ФК Торнадо 2013 със 7:6. Момчетата на Миро Маринов обещаха догодина отново да стъпят на върха.

ФК Торнадо 2013 с мениджър Лъчезар Арсов остана с бронзовите медали, но и концентрация за следващия уикенд, когато ще се проведе и благотворителният турнир, който те организират. Всичко за него може да откриете на страницата на Футбол с кауза във Фейсбук. 

Всички отбори се заканиха в началото на септември, когато стартира и новият сезон в Sofia Premier League, да изглеждат още по-добре и да вдигнат качеството на игра. А всеки, който иска да ги конкурира, може да се запише на www.spl-bg.eu.

Още подробности награждаванията четете на страниците на утрешния брой на "Мач Телеграф"