0

Б ерое и Етър Велико Търново затвориха 20-ия кръг и футболната есен у нас с нулево реми в Стара Загора.
Гостите от Търново играха с човек по-малко след 75-а минута заради червен картон на Кольо Станев, но успяха да удържат ремито и да прекъснат серията от пет поредни шампионатни загуби. Големият герой за „виолетовите“ беше вратарят им Мартин Величков, който на няколко пъти опази вратата си суха и помогна на „болярите“ да стигнат до ценната точка, която може и да им помогне в борбата за спасяване накрая на сезона в efbet Лига.

Берое е девети в края на 2023-а година с 25 точки, докато Етър е загнезден на последната позиция с 9 точки от 20 изиграни мача.

Берое доминираше през първата част и бе близо до гол в 35-а минута, но Георги Ангелов от Етър изби пред голлинията след удар на Виктория Вълков.

Етър също опитваше да използва свободните пространства и да контраатакува, като в 37-а минута топката попадна в мрежата на Берое след удар на Шано, но попадението бе отменено заради засада.

В самия край на първата част Сантяго Годой стреля опасно за Берое с акробатичен удар, но стражът на Етър Величков показа рефлекс и изби в корнер.

В 72-а минута Политино отправи поредния удар към вратата на Етър, но отново Величков внимаваше и спаси.

Етър доигра последните 15 минути с човек по-малко след директен червен картон на Кольо Станев. Играчът на гостите бе фаулиран от резервата Пачаме и при падането удари с крака си съперника, като след преглеждане на ситуацията с ВАР реферът Никола Попов прецени, че проявата на Станев заслужава червен картон.

Пет минути преди края отново Политино отново се озова на стрелкова позиция, но стреля неточно.

В даденото от съдията 13-минутно продължение Берое упражни натиск и предизвика няколко разбърквания в наказателното поле, при едно от които Жорди Говеа отблизо не успя да намери рамката на вратата с глава.