0

Б ерое победи с 2:1 у дома Левски в двубой от 15-ия кръг от Първа лига и постигна първа победа срещу "сините" от декември 2020 година насам. 

Заралии вкараха гол от съблекалнята чрез Джани Политино. Кристиан Димитров изравни в края на първата част, но допусна груба грешка в 73-ата минута, а тя бе наказана от Леандро Годой, познат като Кошмара, с което донесе и трите точки за „зелено-белите“. По този начин Берое прекъсна серия от пет поредни двубоя без победа над Левски.

Домакините поведоха в резултата още в четвъртата минута. Енцо Ойос подаде за Вини Трибуле, който напредна и шутира, топката се удари в крака на Жереми Петрис и достигна до Джани Политино, който остана сам срещу Николай Михайлов и с удар по земя направи 1:0.

След точно 20 минути игра Андриан Краев шутира неточно от далечна дистанция. Четири минути по-късно Марин Петков стреля силно от фаул, но топката срещна стенатаи излезе в ъглов удар.

В 40-ата минута последва диагонален удар на Рикардиньо, който също не намери очертанията на вратата на "зелено-белите". Две минути по-късно Марин Петков центрира от ъглов удар, а Рикардиньо опита да се разпише с глава, но отново не успя да прати топката в рамката на вратата.

В последните секунди на първата част Марин Петков стреля по земя, но топката излезе в корнер. При изпълнението на статичното положение се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на домакините, а Рикардиньо намери Кристиан Димитров, който пред празната врата изравни за 1:1.

През втората част гостите имаха превъзходство и достигнаха до няколко голови положения. Влезлият като резерва Асен Митков центрира от ъглов удар и Цунами с глава засече топката, а Густаво Каскардо успя да се намеси решително.

В 53-ата минута Митков подаде за Рикардиньо на границата на наказателното поле и бразилецът шутира в ръцете на Ачинели. Десет минути след това Дарлан пусна към Асими Фадига, който от няколко метра стреля, но вратарят на домакините отново изби решително.

В 67-ата минута Асен Митков изпробва шанса си от пряк свободен удар, като успя да прехвърли стената, но и вратата на старозагорци. Две минути по-късно Асими Фадига нанесе тежък удар от дистанция, който премина високо над горната греда.

Малко повече от четвърт час преди края на редовното време Берое успя да накаже груба грешка в защитата на "сините". Кристиан Димитров сбърка в центъра, а Леандро Годой отне топката, напредна и технично прехвърли Николай Михайлов за 2:1.

Дълбоко в допълнителното време Цунами с глава стреля покрай вратата на отбора от Стара Загора и пропусна да изравни.

След втория си пореден успех Берое се изкачи на осмо място в класирането, докато Левски остана на четвъртата позиция в Първа лига.

Източник: БТА