0

Ч ерно море и Берое завършиха наравно 1:1 в мач от 20-ия кръг на българското футболно първенство. Домакините от Варна поведоха с ранен гол през първата част, но гостите успяха да стигнат до хикса в 72-та минута. 
Със спечелената точка Черно море изпревари Арда и вече е на шеста позиция с 33 точки. Берое пък е с 20 точки в актива си.  

Преди началото на мача бе почетена паметта на легендарния голмайстор Петър Жеков, който почина днес.

Домакините започнаха по-активно срещата и откриха резултата при първата си по-сериозна атака. В 13-та минута Велислав Василев проби отдясно и пусна топката в наказателното поле на Берое, където нахлуващият на скорост Алекс Фернандес вкара за 1:0.

В 19-та минута Черно море можеше да удвои преднината си. Атанас Илиев опита да прехвърли вратаря на гостите Иван Караджов от повече от 30 метра, но стражът успя да избие топката в корнер. При последвалото центриране от ъгловия удар Атанас Илиев засече топката с глава, но ударът му бе неточен.

В 28-та минута Виктор Попов центрира отдясно, а централният нападател на домакините Атанас Илиев засече топката с глава, но тя премина встрани от вратата. В 41-та минута Мазир Сула изведе в отлична позиция в наказателното поле на гостите Велислав Василев, който стреля към близкия ъгъл на вратата, но вратарят Иван Караджов успя да избие топката.

В 46-та минута Берое можеше да изравни резултата. Густаво Каскардо стреля от дистанция, топката се отби в Цветомир Панов и излъга вратаря на домакините, но за техен късмет тя излезе в корнер. В 60-та минута Николай Кръстев от гостите бе изведен в добра позиция и стреля, но топката премина встрани от вратата на домакините.

В 64-та минута Николай Златев стреля фалцово по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата на Берое.

В 72-та минута гостите изравниха резултата. Сана Гомес изпълни странично хвърляне, а топката премина през куп играчи на Черно море и достигна до Тонислав Йорданов, който с глава вкара за 1:1 от 1-2 метра.

В 76-ата минута Васил Панайотов намери в отлична позиция Атанас Илиев, който стреля от движение отляво, но за късмет на Берое топката премина встрани от вратата. В 88-та минута Атанас Илиев можеше да донесе трите точки на Черно море, но неговият изстрел от пряк свободен удар от границата на наказателното поле беше неточен.

Източник: БТА