0

Н иколай Киров и досегашният треньорски екип на Берое се разделят с клуба и няма да водят тима в предстоящия бараж за място в efbet Лига през следващия сезон, обявиха официално старозагорци на клубния си сайт.

Двубоят срещу Спортист (Своге) ще се проведе на 10 юни от 17:30 часа, а до края на деня ще бъде обявен и стадионът, на който ще се играе срещата.

Берое благодари на треньорския екип за съвместната работа, професионалното и коректно отношение и пожелава на всички много успехи занапред.

В предстоящия последен мач за сезона Берое ще бъде воден от Веселин Пенев, Иван Желев и Мирослав Радев.

Веселин Пенев е старши треньор на Берое II, а Иван Желев на тима до 17 години. Мирослав Радев е треньор на вратарите в детско-юношеската школа.

В същото време Спартак Варна се раздели с досегашния си старши треньор Димитър Димитров-Херо след изтичане на договора му, който бе до края на първенството.

Ръководството на клуба изразява своята благодарност и отдава дължимото на Димитър Димитров за професионализма и отговорното отношение към работата през изминалия полусезон.
"Димитър Димитров ще остане част от историята на клуба като застъпник на добрия и честен футбол", пише в съобщението и още:

"Изказваме благопожелания на него и неговия екип за бъдещи професионални успехи. Вярваме, че по достоен начин затваряме тази страница, за да отворим нова глава, се казва в съобщението на Спартак 1918 Варна".

Херо бе обявен за нов старши треньор на отбора на 28 ноември миналата година, но започна работа от 1 януари 2023 година.