0

Б ерое победи с 2:1 като гост Царско село в среща от 20-ия кръг на Първа лига. Седрик Каломбо даде аванс на домакините от София в 7-ата минута, а Джонатан Перейра и Алиун Фол донесоха обрата през втората част. 
Срещата в комплекса "Царско село" беше дебют за бившия национален селекционер Петър Хубче начело на заралии. 
Слез загубата Царско село остава на последно място с актив от 11 точки, а Берое е 7-ми с 28 пункта.

Гостите от Стара Загора създадоха отлична възможност в 6-ата минута, когато Омар Камара преодоля вратаря Иван Дерменджиев и стреля към опразнената врата, но защитник изби пред голлинията.

Минута след това обаче Царско село откри резултата след красиво попадение на Седрик Каломбо, който реализира със задна ножица. Последваха нови възможности за гол пред домакините. Пламен Крумов стреля с глава в ръцете на Ганев. Реди Каса проби отдясно, но отново Ганев се справи.

Берое се активизира и на свой ред организира опасни атаки. Даниел Генов и Джонатан Перейра пропиляха чисти положения.
Десет минути след подновяването на играта Реди Каса беше изведен сам срещу Ганев, но вратарят отново показа класа.

Секунди след това Христо Митев центрира в наказателното поле на "царете", а на далечната греда Джонатан Перейра засече топката във вратата на Дерменджиев за 1:1.
В 82-ата минута Берое нанесе своя удар. Камара изведе Алиун Фол в чиста позиция и той с диагонален удар прати топката в мрежата на Дерменджиев. Първоначално попадението бе отменено, но след справка с ВАР съдията Георги Димитров промени решението си, след като се видя, че няма засада на нападателя.